Így indult világhódító útjára a magyar chili

Kezdetben vala az erőspaprika. Legalábbis Magyarországon. Tudtuk, hogy a lecsót, halászlevet kétféleképpen kérhetjük, csípősen vagy nem csípősen. Ha az előbbire szavaztunk, megint két lehetőségünk volt: vagy belekarikáztunk egy hegyes zöldet a tányérba, vagy reménykedtünk benne, hogy a szakácsnő a kis piros kalocsai zacskók közül az „erős” feliratúból adagolt az ételbe. Ha külföldi vendégünk jött, felvágtunk vele, hogy milyen kemény legények vagyunk, és még a húslevest is keményen megraktuk Erős Pistával, hadd izzadjon a szerencsétlen, miközben rajtunk egy csöpp veríték nem sok, annyi sem látszik. Ha valahol arról olvastunk, hogy más országokban is esznek csípőset, legyintettünk, nekünk aztán nem tudnak újat mutatni. 

Bogár Márk � (@hungarianchilifarmer) által megosztott bejegyzés,

 

A családi vállalkozás mára komoly hírnevet mondhat magáénak. Termékeik között kezdő és haladó kapszaicin-függők (igen, van ilyen) is megtalálják a nekik valót. Készítenek szárított, porított paprikát, savanyúságot, édességeket és szószokat is, óriási a választék, tessék csak kipróbálni.

A csípőspaprikáknak is van ám olimpiájuk. Nem is egy! Évente több versenyt is rendeznek a világ körül. A Hot Pepper Awards például minden évben más termékcsoportra fókuszál, teszteltek már csokoládékat, savanyúságokat, sőt, még energiaitalokat is! Idén a konzervatív vonal mellett voksoltak, ezúttal a csípős szószok álltak sorba a világ legjobbja címért.

vasar.JPG

A Sárréti Chilifarm is benevezett két szószt, a nemzetközi szinten is beszédes Chili Joker Killer Smile-t (Joker gyilkos mosolya chili), és a csak itthon sokatmondó nevű Levendurvá-t. A két szósz tarolt a mezőnyben. A Chili Joker Killer Smile elhozta a „Best Scorpion Pepper Sauce” (A legjobb scorpion-paprikaszósz) díjat. A scorpion paprika a világ legerősebb paprikája. Az Erős Pistát tessék megszorozni körülbelül háromezerrel – megvan? A Joker mosolya ezenkívül bezsebelt még két harmadik helyet és világelsőnek választották a „Pepper-based - Supershots” kategóriában!

Bogár Márk � (@hungarianchilifarmer) által megosztott bejegyzés,

 

A Levendurva is remekül szerepelt, bronzérmet nyert a „Pepper blend”-ek között és ezüstöt a „Unique” kategóriában. Persze, aki nem hiszi, járjon nyugodtan utána. Érdemes végigkóstolni a Sárréti Chilifarm termékeit, aki még kezdő és bizonytalan, bátran forduljon a Bogár-családhoz, kedvesen elkalauzolják majd a chilik között. Kísérletezni, kóstolni szabad, egy dolgot azonban ne felejtsünk el: a kapszaicin sok mindenben oldódik, de hideg vízben nem. Szóval, ha lángol a torkunk, ne egy pohár vízzel próbáljuk enyhíteni az élményt, együnk inkább egy falat kenyeret vagy egy kanál joghurtot. Kalandra fel!

További friss információkért, képekért kövess bátran Instagram oldalamon!
@hungarianchilifarmer

mark_profilkep.png

Cikket írta: Szalai Eszter

A bejegyzés trackback címe:

https://chilifarmer.blog.hu/api/trackback/id/tr1314055968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lusuka · erettsegitetelek.com 2018.06.19. 02:40:17

Nagyszerű pénzkereseti lehetőségek, fotózással, forditással, sorozat és kép feltöltéssel, facebook profillal és minden mással: www.internetespenzkereses.info/

Lusuka · erettsegitetelek.com 2018.06.19. 08:11:47

Nagyszerű pénzkereseti lehetőségek, fotózással, forditással, sorozat és kép feltöltéssel, facebook profillal és minden mással: www.internetespenzkereses.info/

Attilajukkaja 2018.06.19. 13:03:58

A magyar chili termékek nagyon jók! Csak az agyonsózott Erős Pistától ver ki a hideg verejték. Azt gyorsan el kellene felejtenünk végre. :o(
süti beállítások módosítása