Cheddar sajtos Jalapeno poppers recept

jalapeno-poppers-cheddar-sajttal-toltve.jpg 

Hozzávalók 2 főre:

  • 6 db nagy friss jalapeno
  • Vörös cheddar sajt
  • 2 tojás
  • Liszt
  • Zsemle morzsa
  • Corn flakes
  • Füstölt Cayenne
  • Étolaj

jalapeno-poppers-cheddar-sajttal-toltve-szoszba-martva.jpg

A paprikát csumájánál levágjuk, úgy hogy szépen ki tudjuk szedni a magokat, hogy legyen hely a cheddar sajtnak. Nekem van egy hosszú nyelű fagyis kanalam, profi szerszám a magok eltávolításához. Ha ezzel készen vagyunk, a cheddart vastagabb csíkokra vágjuk. A sajtcsíkokat beletömködjük a jalapenoba. Majd ráhelyezzük a paprika csumáját, és fogpiszkálóval, vagy hústűvel két oldalról átlósan megtűzzük,ügyelve hogy ne maradjon rés. A panírozáshoz lisztet, a két felvert tojást, zsemlemorzsát és corn flakeset teszünk külön tálkákba. A tojáshoz sót adunk, a cornflakeshez pedig egy kávéskanál füstölt Cayennet keverünk. A megtűzdelt jalapenokat először lisztbe forgatjuk, majd tojásba mártjuk, aztán zsemlemorzsába hempergetjük, vissza a tojásba és végül a fűszeres corn flaksbe forgatjuk. Sütés előtt én egy picit szoktam várni, hogy a panír magába szívja a tojást, mert akkor tuti nem esik le róla sütés közben. Olajat hevítünk, belehelyezzük a bundázott jalapenokat, és aranybarnára sütjük. Kész is a Poppers!

Ha tetszett a videó iratkozz fel a YouTube csatornánkra! A következő recept: Padron krémes Jalapeno poppers

A bejegyzés trackback címe:

https://chilifarmer.blog.hu/api/trackback/id/tr1515001432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Emmett Brown 2019.08.09. 14:57:46

a cheddar megolvad benne?

Chilifarmer 2019.08.09. 15:55:19

@Emmett Brown: igen, kellemesen folyós lesz. Ajánljuk frissen fogyasztani a Popperseket. Illetve lesz még pár Poppers receptünk, ahol más tölteléket használunk. (Lágy sajtok, krémek.)

Emmett Brown 2019.08.09. 17:14:25

@Chilifarmer: én már csináltam párszor (mondjuk frituban), de a tömbcheddar sosem olvadt meg, úgyhogy reszelt cheddar+krémsajt kombóval kellett dolgozni a folyós töltelékért.
süti beállítások módosítása