Hozzávalók 2 főre:
- 6 db nagy friss jalapeno
- Vörös cheddar sajt
- 2 tojás
- Liszt
- Zsemle morzsa
- Corn flakes
- Füstölt Cayenne
- Só
- Étolaj
A paprikát csumájánál levágjuk, úgy hogy szépen ki tudjuk szedni a magokat, hogy legyen hely a cheddar sajtnak. Nekem van egy hosszú nyelű fagyis kanalam, profi szerszám a magok eltávolításához. Ha ezzel készen vagyunk, a cheddart vastagabb csíkokra vágjuk. A sajtcsíkokat beletömködjük a jalapenoba. Majd ráhelyezzük a paprika csumáját, és fogpiszkálóval, vagy hústűvel két oldalról átlósan megtűzzük,ügyelve hogy ne maradjon rés. A panírozáshoz lisztet, a két felvert tojást, zsemlemorzsát és corn flakeset teszünk külön tálkákba. A tojáshoz sót adunk, a cornflakeshez pedig egy kávéskanál füstölt Cayennet keverünk. A megtűzdelt jalapenokat először lisztbe forgatjuk, majd tojásba mártjuk, aztán zsemlemorzsába hempergetjük, vissza a tojásba és végül a fűszeres corn flaksbe forgatjuk. Sütés előtt én egy picit szoktam várni, hogy a panír magába szívja a tojást, mert akkor tuti nem esik le róla sütés közben. Olajat hevítünk, belehelyezzük a bundázott jalapenokat, és aranybarnára sütjük. Kész is a Poppers!
Ha tetszett a videó iratkozz fel a YouTube csatornánkra! A következő recept: Padron krémes Jalapeno poppers
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.