Elhamarkodott chili paprika kóstolás

Tudtad? A világ legerősebb chili paprikája a Carolina Reaper.

Carolina Reaper 2.200.000 SHU (Legmagasabb bemért érték) Carolina Reaper egy Capsicum chinense hibrid, a "Pakistani" Naga Jolokia (Ghost chili) és a Red Habanero keresztezésének eredménye. A hivatalos neve HP22B, mely elvileg a "High power" rövidítése, és a 22-es szám pedig vödör sorszámát jelenti, ahol a növény található volt. Ha nem így volna kérlek javítsatok ki. A chilit az Amerikai Egyesült Államokban Ed Currie nemesítette ki, pontosabban Dél-Karolinában. Átlagos csípőssége 1,569,300 SHU, de egyes egyedek a 2,200,000 feletti SHU értéket is elérik. És jelenleg is a hivatalos világ legerősebb cím képviselője a Guinnes Rekordok Könyve szerint.

Ha tetszett a videó dobjatok egy lájkot, ha velünk tartanál akkor pedig iratkozz fel a Youtube csatornánkra!
Az Erő legyen veletek! 

A bejegyzés trackback címe:

https://chilifarmer.blog.hu/api/trackback/id/tr8915009644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

élhetetlen 2019.08.18. 19:37:26

Nagyon nem bírom az erőset. Munkahely, mellette kis étterem, oda jártunk ebédelni. Valamelyik kaja mellett dekoráció, kis ecetes csili. Fiatal kollégám megette az övét. Erős-e, kérdeztem. Nem. Na, akkor én is. Leharaptam a hegyét, na ezt nem. Odaadtam neki, beharapta, kérdezem milyen. A válasz ez volt: hukk, azaz egy csuklás. Nem tudott megszólalni. Kifogtam.

fofilozofus · http://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/ 2019.08.18. 21:28:55

Szeretem a csípős paprikát, és néha eszek is. Jó lenne ültetni a szokásosnál erősebb töveket is néha.

DE ROHADTUL NEM ÉRTEM, HOGY EZEKNEK A MILLIÓS SHU-S PAPRIKÁKNAK MI A SZAR ÉRTELME VAN????????

Értem, hogy nehéz megcsinálni, patkánymérget is az, de azért még nem nézek fel rájuk, akik készítik. Tipikus angolszász értelmetlen baromság, csak hogy versenyezhessenek.

Ráadásul nem tudják, hogy a paprika legnagyobb értelme az, hogy szárítva ledarálják (édesen), és mindenbe beleteszik. De ez már az ő bajuk.

Dean Alexander (törölt) 2019.08.18. 22:02:56

Faszság az egész. Nagyképű, faszméregetős baromság. Mi a fasz értelme van annak, ha olyan erőset eszel, hogy a szemed világa is elmegy, levegőt nem kapsz, összefosod, szarod magad? Semmi. Egy étteremben dolgoztam, ahol a szintén faszarcú német vendég erős paprikát kért a halászléhez. Sima, hagyományos, zöld erős paprikát szeltem le neki, de szóltam, hogy ez erős. Jött a duma, hogy a magyar paprika lófasz, nem hogy erős. Én még nem ettem ezek szerint erőset, ne dumáljak neki. Ok. Négy karikát rakott bele, 10 perc múlva kint volt a mentő, a járólapon feküdt, ott kezelték. Kurvára megérte, egészen biztos. A kicsit csípőset még megértem, de az ilyen "összefosommagamésbelémszorulaszóis" kategóriát nem.

kéki béla 2019.08.19. 06:51:19

@Dean Alexander: nem feltétlenül faszméregetés. Én időnként rákattanok a csípősre, de magyar boltban még nem találtam olyat, ami zavaróan erős lett volna. Egyedül a sushi mellé adott wasabi utánzattal szokott gondom lenni, mert valahogy az orromba jut állandóan. :D

Luiz Hemilton 2019.08.19. 07:19:12

A chilihez fel kell noni, mint a komolyzenehez. Utana az ember megtanulja ertekelni a szepseguket.

A video viszont netto hulyeseg. Nem vicces, nem ad plusz informaciot. Amit megtudtunk az irasbol, azt kb. mindenki tudja. No de le van tudva a kotelezo marketinges elem es megvolt a napi lajkvadaszat.

Tenka 2019.08.19. 09:43:50

@fofilozofus: Ne erolkodj, ahogy az iq szinted lejott a hozzaszolasodbol, nem is fogod megerteni.

kéki béla 2019.08.19. 10:04:54

@Tenka: kicsit konkrétabban? Mert a te IQ-dról sokat (sokkal többet) elárul amit ideböffentettél...

fofilozofus · http://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/ 2019.08.19. 10:20:05

@Tenka: Köszönöm, hogy ismeretlenül leíkúztál. Akkor pontosítsd légy szíves, hogy a gyenge agyammal megértsem, hogy miért is jó mindez?

Mint írtam, a csípős papriát szeretem, és néha eszem is. Sajnos olyan, mint a drog, hozzá lehet szokni. De a milliós SHU-nak mi értelme van? Mert egy nagyképű leparasztozáson kívül értelmes érvet nem halottam.

Nemozoli 2019.08.19. 10:32:33

@kéki béla: Ha magyar boltban még nem találtál elég erőset, akkor rossz helyen kerested... pl. a Sárréti Chilifarm kint van rendszeresen a Lehel piacon.
Az erőshöz is hozzá lehet szokni, egy idő után már a paprika ízét is érezni, nem csak az erejét. Akkor lehet már igazán válogatni a különböző fajták között...

A kapszaicint kedvelőknek szívből ajánlom a Solymári Chilifesztivált (szept.7.), illetve a korábban (aug. 31.) lévő Nagymarosi Csípős Fesztivált!

Nemozoli 2019.08.19. 10:37:14

@fofilozofus: Az az értelme, hogy pl. egészen kevés is elég egy tál ételbe, tehát jóval könnyebb magaddal vinni egy utazásra/kiküldetésre a csípős-betevőt. Lásd pl. a sárrétiek Reaktor-kiszereléseit.

Dean Alexander (törölt) 2019.08.24. 10:44:13

@kéki béla: Eddig akárkit kérdeztem meg, hogy miért jó az, ha valami annyira csípős, hogy ettől gyakorlatilag semmi egyebet nem is érzel - ízeket sem, de elfogadható választ senki nem adott. De továbbra is várom..

kéki béla 2019.08.24. 19:45:03

@Dean Alexander: hát erre én sem tudok válaszolni. Engem érdekel, hogy mennyit bírok az erősből, de még nem találkoztam olyannal, ami túl sok lett volna.
süti beállítások módosítása