Halász Évi: A Chili con carnét szinte senkinek sem kell bemutatni. Állandó szereplője a kisebb-nagyobb éttermeknek, laktató, könnyen elkészíthető és nagyon-nagyon finom. A klasszikus mexikói recept sok összetevőből áll, én most egy olyan verziót szeretnék megosztani veletek, ami a mi családunkban nagy kedvenc, ezután is garantáltan megnyalja mindenki a tíz ujját.
Amire szükséged lesz:
- Finchili Savanyított Jalapeno chili karikák
- 2 db paradicsom
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 50 dkg darált marhahús
- 2 gerezd fokhagyma 1 doboz paradicsompüré
- 40 dkg vörösbab konzerv
- 20 dkg konzerv kukorica
- 1 tk. szárított bazsalikom
- 1 tk. szárított oregánó só bors
- 1 kk. Sárréti Chilifarm Füstölt Cayenne pepper chili őrölt
- olívaolaj
- 1 ek. Csak Norris Carolina Reaper chili krém (Csak bátraknak!)
Elkészítés:
A vöröshagymát felkockázzuk, majd az olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a húst, fehéredésig sütjük. Ezután hozzáadjuk a babot és a kukoricát, majd a paradicsompürét és végül a fűszereket, valamint a savanyított Jalapeno paprikát. Hagyjuk lassú tűzön főni kb 30 percig. Ha kész, ízlés szerint tejföllel vagy sajttal is tálalhatjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
További recept: CHILIS AVOKÁDÓKRÉM
NYERJ CHILI MAGOKAT, JÁTÉKOK: CAROLINA REAPER, JALAPENO, HABANERO
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.